Call for application 2011

U subotu, 11.06.2011. godine Banja Luka College organizovao je prvo studentsko takmičenje iz računovodstva pod nazivom „ Računovodstvo 2011“, privatnih univerziteta i visokih škola, koje se održalo u prostorijama „BLC“-a. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva za nauku i tehnologiju RS. Sponzor takmičenja je bilo preduzeće „Datalab“ iz Sarajeva koje se bavi razvojem poslovne programske opreme, obukama i pružanjem podrške sistemskim partnerima i koje razvija najbolje poslovne programe, a jedan od njih je i „PANTHEON“ koji su ovom prilikom darovali instalirane u laptopove kao nagradu za tri prvoplasirana studenta, koji će osim toga dobiti i besplatnu obuku za rad sa programom kao i zvaničnu licencu za rad.

Osnovni cilj ovog takmičenja bio je da studenti, profesori i institucije koje su odgovorne za nastavu, stvore najbolju moguću osnovu i klimu za dalji razvoj kvaliteta nastave, jer od avgusta počinje ocjenjivanje ispunjenosti međunarodnih standarda kvaliteta visokoškolskih ustanova u RS. BLC želi naglasiti da evaluacija- samovrednovanje nije odgovornost samo studenata, pojedinih nastavnika, institucija, već da svi podjednako imaju, i snose dio svoje odgovornosti, i zato BLC želi da na jednom mjestu okupi sve odgovorne za reformu visokog obrazovanja, što smo ovim takmičenjem i ostvarili. Cilj ovog takmičenja nije samo takmičarska, kontrolna funkcija, nego i usmjeravajuća, sa poboljšanjem cjelokupnog nastavnog procesa, što je istakla i načelnica za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Biljana Vojvodić, prilikom otvaranja takmičenja.

Prvo mjesto na takmičenju osvojila je ekipa Banja Luka College-a, čiji su članovi Željko Rosić, Nataša Šormaz i Ana Vuković, ujedno i najbolji pojedinci, a druga dva mjesta dijele ekipe Banja Luka College-a i Visoke škole za ekonomiju i informatiku iz Prijedora.