Call for application 2012

Banja Luka College je i ove godine bio organizator studentskog takmičenja iz računovodstva, koje je organizovano 23.06.2012. godine u prostorijama ove visokoškolske ustanove. Pravo učešća na takmičenju imali su svi studenti javnih i privatnih univerziteta i visokoškolskih ustanova, a pozivu BLC-a odazvali su se studenti sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, Internacionalnog univerziteta Travnik, studenti Sveučilišta Vitez, Visoke škole za ekonomiju i informatiku Prijedor i naravno, studenti Banja Luka College-a.

Glavni sponzor takmičenja, i ove godine, bilo je preduzeće „Datalab“ iz Sarajeva koje se bavi razvojem poslovne programske opreme, obukama i pružanjem podrške sistemskim partnerima, koje ujedno razvija najbolje poslovne programe, a jedan od njih je i „PANTHEON“ koji je ovom prilikom bio nagrada za tri prvoplasirana studenta. Pored programa, sponzor je studente nagradio besplatnom obukom i zvaničnom licencom za rad sa ovim softverom. Ni BLC nije zaboravio da obezbijedi nagrade, pa je prvoplasiranim studentima poklonio laptop računare, kako bi imali sve uslove za svoj dalji rad. Ovom prilikom, održan je i okrugli sto na temu „Nastavni predmet računovodstvo u visokom obrazovanju“, na kome su razmjenjena iskustva profesora i studenata, i otvorena nova pitanja koja su predmet izučavanja za naučni skup iz ove oblasti, koji Banja Luka College planira da organizuje u novembru tekuće godine.

Učesnici su cijelo vrijeme ispoljavali takmičarski duh, i trudili se da svoje znanje pokazu na najbolji mogući način, pa je u tom duhu i završeno takmičenje, dodjelom nagrada.  Prvo mjesto osvojila je ekipa Banja Luka College-a, drugo mjesto pripalo je ekipi Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, treće mjesto zauzela je ekipa Visoke škole za ekonomiju i informatiku Prijedor, dok se na četvrtom našla ekipa Sveučilišta Vitez Univerziteta u Travniku. Najbolji pojedinac na takmičenju bila je Tanja Hrvač, član pobjedničke ekipe BLC-a, a odmah iza nje nasle su se  Radmila Cvetković i Maša Madon. Toga dana vrijeme je brzo prošlo, ali ono je ipak bilo dovoljno da takmičari pokažu svoje znanje i zadaju nove zadakte organizatorima i mlađim kolegama. Organizator je pozvao sve takmičare i njihove profesore na naučni skup koji će se održati u novembru, a takmičarima je poručio da nastave i dalje vrijedno da rade i da postignu još bolje rezultate na mini olimpijadi, koju Banja Luka College planira da organizuje