Završena Mini olimpijada i naučni skup na BLC-u

Završena Mini olimpijada i naučni skup na BLC-u
25 Maj 2019
Proglašenjem najboljih takmičara i uručenjem vrijednih nagrada, na Visokoj školi „Banja Luka College“ 25. maja završena je Mini olimpijada “Računovodstvo 2019”. Među dvadeset devet takmičara, najuspješniji su bili studenti Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, prvoplasirana Tamara Grozdanović i Kristina Radosavljević, koja je osvojila drugo mjesto. Trećeplasirana je studentica Fakulteta za ekonomijo in informatiko iz Novog Mesta, Urška Longar. Ovo studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva, održava se već osmu godinu, uz učešće studenata iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Želja organizatora olimpijade, visoke škole „Banja Luka College“  jeste afirmacija i promocija najboljih studenata, uz podršku Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade  Republike Srpske.

U sklopu ovogodišnje olimpijada, kao i prethodnih godina održan je i Naučni skup pod nazivom“Računovodstvo i revizija u teoriji i praksi”, na kojem je predstavljeno dvadeset pet radova  eminentnih stručnjaka iz ove naučne oblasti, sa prostora bivše Jugoslavije.

BLC je ponosan što i na ovaj način razvija i unapređuje međufakultetsku saradnju i omogućava upoznavanje i druženje mladih kroz nauku.

GALERIJA

Share

peja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

2 × five =