Mini olimpijada “Računovodstvo 2013”, 24. i 25. maja u Banjoj Luci

Mini olimpijada “Računovodstvo 2013”, 24. i 25. maja u Banjoj Luci
22 Apr 2013

Visoka škola Banja Luka College organizuje po treći put studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva pod nazivom „Računovodstvo 2013“. Mini olimpijada „Računovodstvo 2013“, će se održati 24.05. i 25.05.2013. godine u Banja Luci, u prostorijama Banja Luka College.

Datalab se i ove godine odazvao pozivu svog EDU partnera, Banja Luka College, i mini olimpijadu podržava kao generalni sponzor.

Podršku ovakvih događaja smatramo svojom društvenom odgovornosti, s obzirom da pored naše primarne djelatnosti – razvoja i prodaje PANTHEON-a za mala, srednja i velika preduzeća – imamo za cilj i svakom studentu u regiji omogućiti rad na vrhunskom informacionom sistemu, kako bi sutra bio konkurentniji na tržištu rada i poslodavac imao priliku da zaposli kvalitetan kadar. Raduje nas učešće mnogih fakulteta, od kojih je jedan broj i Datalabov EDU partner i posebna nam je čast, što je jedan od članova organizacionog odbora i izvršni direktor Datalab Tehnologije, Andrej Mertelj, navode iz Datalaba.

Banja Luka College je do sada na takmičenju imao učesnike iz BiH i Slovenije, a ove godine je takmičenje preraslo u regionalno i dobilo naziv „Mini računovodstvena olimpijada“. Ovog maja na Olimpijadi ugostit će studente iz zemalja u okruženju: Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

BLC je na ideju o organizovanju takmičenje iz računovodstva došao tako što su uočili da su studenti iz ove oblasti zapostavljeni u poređenju sa drugim studentima koji se mogu na takmičenjima dokazati i izboriti za svoj kredibilitet. Na ovaj način studenti ostvaruju i veće mogućnosti za zapošljavanje.

Želja im je da ovim takmičenjem afirmišu znanje iz oblasti računovodstva, nagrade i promovišu najbolje studente, a da nastavne predmete iz ove oblasti učine atraktivnijim i zanimljivijim.

Prema riječima doc dr. Milice Lakić, koja je i glavni organizator takmičenja, zajedno sa doc dr. Simenunom Vilendečićem i mr Zoranom Kojović, posljednjih nekoliko godina vrednovanje visokoškolskog obrazovanja i nastave postalo je vrlo aktuelno i BLC je shvatio potrebu za ovim vidom takmičenja.

Lakić je naglasila da organizator nastoji na ovaj način pomoći studentima, nastavnicima i organizatorima nastave na univerzitetima i visokim školama u naporima da studentsko vrednovanje nastave postane koristan instrument u razvoju kvaliteta studija. Nije dovoljno samo interno vrednovanje ponuđenih planova nastave i nastavnih programa i vrednovanje studentskog učinka putem ispita, vrednovanja nastavnika, nego i eksterno, što ovo takmičenje i omogućava.

“Ovo takmičenje koje vrši vrednovanje programa (onoga što se nudi kao studije i same nastave ) unutar istog predmeta u različitim institucijama, treba da nas dovede do rezultata nastavnog procesa, i na taj način dobijemo indirektno mjerilo rezultata“, kazala je Lakić.

Ona je naglasila da osnovni cilj ovog takmičenja jeste da studenti, nastavnici i instance koje su odgovorne za nastavu stvore najbolju moguću osnovu i klimu za dalji razvoj kvaliteta nastave.

Želimo da naglasimo da samovrednovanje nije odgovornost samo studenata, pojedinih nastavnika, institucija, već svi podjednako imamo dio svoje odgovornosti i zato želimo da na jednom mjestu okupimo sve institucije koje se od početka bave reformom visokog obrazovanja”, rekla je Lakić.

Dodala je da ovaj događaj omogućava promociju pozitivnih vrijednosti kod studentske populacije, promovisanja znanja iz oblasti računovodstva kao i doprinos razvoju međufakultetske saradnje.

Detaljne informacije o mini olimpijadi „Računovodstvo 2013“, možete pronaći na web sajtu Banja Luka College-a: www.racunovodstvo.blc.edu.ba

Kontakt osoba: Predsjednik organizacionog odbora: Doc. dr Milica Lakić, +387 65 803 520

Share

peja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

eleven − five =