Studentsko takmičenje iz računovodstva: Učešće potvrdilo 15 fakulteta

Studentsko takmičenje iz računovodstva: Učešće potvrdilo 15 fakulteta
22 Apr 2013

Studenti regije imat će priliku da i ove godine afirmišu znanje iz oblasti računovodstva i to na studentskom takmičenju pod nazivom “Računovodstvo 2013” .

Doc. dr. Milica Lakić, koja je glavni organizator takmičenja u izjavi za eKapija.ba kaže da se studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva organizuje po treći put , te da je to dovoljan pokazatelj da su prethodna dva naišla na odličan prijem kod studenata i profesora.

“Studenti su zadovoljni što svoje znanje mogu uporediti sa kolegama drugih fakulteta, na jednom mjestu, razmjeniti iskustva i pronaći sebe za dalji rad u ovoj oblastina”, navodi ona.

Prema njenim riječima takmičarski koncept ove godine ostaje isti, a noviteti se ogledaju u broju takmičarskih ekipa i teritorije sa kojih učesnici dolaze.

“Po prvi put imamo učesnike iz svih republika bivše Jugoslavije, pa smo samim tim došli do cilja da  ovo takmičenje nazovemo mini olimpijada “Računovodstvo 2013”. Uz veliku podršku našeg EDU partnera Datalab, koji od početka prati ovaj naš projekat,  uspjeli smo da zainteresujemo i okupimo sponzore iz ove oblasti, što će nam olakšati organizaciju i podići vrijednost studentskih nagrada”,ističe Lakić.

Inače, da bi studenti učestvovali na ovom takmičenju neophodno je da posjeduju znanje iz: osnovnih pojmova računovodstva, MRS – standarda , mKnjiženja – nabavka robe i  finansijskih izvještaja.

Kako nam je kazala, do sada je učešće potvrdilo 15 fakulteta, iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Iako je rok za prijavu prošao, primaju još usmenih najava koje će, kaže, prihvatiti. 

“Broj prijavljenih ekipa odnosno univerziteta – fakulteta nam govori, da nam ovaj događaj omogućava promociju pozitivnih vrijednosti kod studentske populacije, promovisanja znanja iz oblasti računovodstva kao i doprinos razvoju međufakultetske saradnje”, kaže Lakić.

Podsjećamo, Mini olimpijada „Računovodstvo 2013“, će se održati 24.05. i 25.05.2013. godine u Banja Luci, u prostorijama Banja Luka College, a generalni sponzor je Datalab BH.

Share

peja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

four × 1 =