Predsjednica Organizacionog odbora  mini olimpijade “Računovodstvo 2015” doc. dr Milica Lakić, je pozdravila sve prisutne, poželila im dobrodošlicu, ugodan boravak i uspješan takmičarski dan. Predsjednica je sa velikim optimizmom u svom obraćanju rekla da se nada da „ćemo svi zajedno učiniti velike napore da u najskorije vrijeme u nazivu takmičenja izbrišemo ono “MINI” i da postanemo prava velika OLIMPIJADA“.

Svim prisutnima se obratio i direktor BLC-a doc. dr Mladen Mirosavljević, pozdravio ih, zaželio ugodan boravak na Banja Luka College-u, te puno znanja i uspjeha u takmičarskom dijelu. Otvaranju mini olimpijade „Računovodstvo 2015“ prisustvovala  je i gospođa Radmila Pejić, pomoćnica Ministra za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.Ona je naglasila da sa ovim događajem, koji je prerastao u tradiciju, BLC može da bude ponosan, „jer ovim takmičenjem afirmiše se znanje iz oblasti računovodstva, nagrađuju i promovišu najbolji studenti“, a zatim je proglasila takmičenje otvorenim riječima: Međunarodno takmičenje “Računovodstvo 2015” je otvoreno, i možemo samo naglasiti da su svi koji su se prijavili već pobjednici.“

Subota, 23.05. ponovo je bio u znaku mladosti, jer su se na Banja Luka College-u okupili mladi iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, da na jednom mjestu prezentuju svoje znanje iz oblasti računovodstva. Iako je mini olimpijada „Računovodstvo 2015“ takmičenje u znanju, dan je bio u sportskom duhu – svi takmičari su se trudili da na što bolji način prezentuju svoje znanje, i da baš oni budu pobjednici mini olimpijade, a njihovi mentori su glasno navijali. Na „terenu“ su bile i sudije, članovi komisije, koji su na kraju imali veoma težak zadatak – odlučiti ko je pobjednik. Komisija je odlučila da pobjednik mini olimpijade „Računovodstvo 2015“ bude ekipa domaćina Banja Luka College iz Banja Luke, drugo mjesto zasluženo su osvojili članovi tima koji je predstavljao  Ekonomski fakultet iz Sarajeva, a Univerzitet Sveti Kiril i Metodije – Ekonomski fakultet iz Skoplja osvojili su treće mjesto. Pojedinci u pojedinačnoj konkurenciji bili su Dajana Radujković (prvo mjesto) sa Visokoškolske ustanove Banja Luka College, Jasmina Šuvić (drugo mjesto) sa sa Visokoškolske ustanove Banja Luka Colleg, a treće mjesto podijelilo je više takmičara, a komisija je odlučila da najbolje prolazno vrijeme u izradi testa ima studentica Sabiha Gračanin sa Visokoškolske ustanove Banja Luka Colleg.

Direktan dokaz da olimpijada ne bi bila tako uspješna bez dobrog organizatora i sponzora koji su obezbijedili nagrade, hranu i osvježenje za takmičare. Organizator je obezbjedio za  tri prvoplasirane ekipe produženi vikend na Vlašiću, nagradu je poklonio doc. dr Ramiz Kikanovć,  a za prva tri mjesta lap-topove. Svi učesnici kako ekipno tako i pojedinačno dobili su zahvalnice i po udžbenik.

Prije proglašenja pobjednika predsjednica organizacionog odbora doc. dr Milica Lakić promovisala je naučni skup sa međunarodnim učešćem “Primjena računovodstva i revizije u savremenim uslovima poslovanja” koji će se održati 2.10.2015. godine na BLC-u. Svi prisutni mentori potpisali su Izjavu za učešće u radu naučnog odbora ovog skupa.

Sve navedeno ukazuje da je ovaj dan bio više nego uspješan, od druženja, publikacije nastavnog predmeta računovodstva, promocije naučnog skupa, promocije časopisa “Aktuelnosti”, prigodnih nagrada, jer je ovo uspjeh svih skupa. Ovaj događaj govori o kvalitetu svih studenata i kvalitetu ustanove iz koje su takmičari došli.

Ovih dana je BLC na pravi način promovisao studentsku populaciju, znanje, ustanovu, Banja Luku, svoju zemlju i visoko obrazovanje u Republici Srpskoj.

ISTORIJAT 

Banja Luka, 25.05.2015. godine                                                                                          Doc. dr Milica Lakić

IMG_6071

GALERIJA