U petak 24.05. u 18:00 sati u prostorijama Banja Luka College otvoreno je treće studentsko takmičenje u računovodstvu pod nazivom mini olimpijada “Računovodstvo 2013”.

U petak 24.05. u 18:00 sati u prostorijama Banja Luka College  otvoreno je treće studentsko takmičenje u računovodstvu pod nazivom mini olimpijada “Računovodstvo 2013”.
25 Maj 2013
[print_gllr id=825 display=short]

U petak 24.05. u 18:00 sati u prostorijama Banja Luka College  otvoreno je treće studentsko takmičenje u računovodstvu pod nazivom mini olimpijada “Računovodstvo 2013”. Ovo je jedan od najvećih studentskih događaja iz oblasti provjere  znanja ne samo za BLC nego i za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, jer je učešće u ovom  takmičenju uzelo 13 eminentnih fakulteta / univerziteta iz 5 država, odnosno 19 ekipa, gdje svaka ekipa broji po tri člana. Banja Luka College je na jednom mjestu okupio  mladost i znanje, što je u današnjim uslovima poprilično teško.

Predsjednica Organizacionog odbora  mini olimpijade “Računovodstvo 2013” doc. dr Milica Lakić, je, zajedno sa predstavnikom generalnog sponzora „Datalab“, gospodinom Nedimom Pašićem, pozdravila sve prisutne, poželila im dobrodošlicu, ugodan boravak i uspješan takmičarski dan. Predsjednica je sa velikim optimizmom u svom obraćanju rekla da se nada da „ćemo svi zajedno učiniti velike napore da u najskorije vrijeme u nazivu takmičenja izbrišemo ono “MINI” i da postanemo prava velika OLIMPIJADA“.

Svim prisutnima se obratio i jedan od članova skupštine osnivača BLC-a doc. dr Nenad Novaković, pozdravio ih, zaželio ugodan boravak na Banja Luka College-u, te puno znanja i uspjeha u takmičarskom dijelu. Otvaranju mini olimpijade „Računovodstvo 2013“ prisustvovala je i mr Biljana Vojvodić, zamjenik ministra u Ministarstvu za nauku i tehnologiju. Ona je naglasila da sa ovim događajem, koji već prerasta u tradiciju, BLC može da bude ponosan, „jer ovim takmičenjem afirmiše se znanje iz oblasti računovodstva, nagrađuju i promovišu najbolji studenti“, a zatim je proglasila takmičenje otvorenim riječima: Međunarodno takmičenje “Računovodstvo 2013” je otvoreno, i možemo samo naglasiti da su svi koji su se prijavili već pobjednici.“

Share

peja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

20 − 14 =